استاد عیسی بهادری

استاد عیسی بهادری

استاد عیسی بهادری یکی از معروفترین اساتید هنرستان هنرهای زیبای اصفهان است

عیسی بهادری (متولد ۱۲۸۴ روستای آقچه کهریز از توابع اراک، درگذشته ۱۳۶۵ پاریس) وی نقاش، طراح فرش و از برجسته ترین طراحان هنری و احیاگران هنرهای سنتی ایران است. بهادری نزدیک به سی سال سرپرست هنرستان هنرهای زیبا اصفهان بوده که در این مدت شاگردان بسیاری را پرورش داده است.  آثار ماندگاری از وی در موزه های مختلف داخلی و خارجی باقی مانده است. بهادری در سال ۱۳۶۵ در پاریس از دنیا رفت.
عیسی بهادری فرزند موسی خان متولد ۲۲ دی ماه سال ۱۲۸۴ در روستای آقچه کهریز کمیجان شهرستان کمیجان است.  بعد از به پایان رساندن تحصیلاتش به تهران آمد و در مدرسه صنایع مستظرفه که به سرپرستی کمال الملک اداره می گشت به تحصیل هنر پرداخت. در این دوران مبانی نقاشی و طبیعت سازی را نزد استاد اسماعیل آشتیانی فرا گرفت و از استاد حسین بهزادنیز آموزه های ارزشمندی آموخت. به علت علاقه به اصفهان و مرکزیت هنرهای سنتی در این شهر برای الگو برداری از گچبری ها و نقاشیهای بناهای تاریخی سفرهای پژوهشی به این شهر انجام می داد.[۵] بعد از پایان یافتن دوره تحصیلش به استخدام هنرستان هنرهای زیبا تهران در آمد و با راه اندازی هنرستان هنرهای زیبا اصفهان سرپرست این هنرستان گشت. عیسی بهادری در سال ۱۳۴۵ بعد از ۳۰ سال سرپرستی هنرستان هنرهای زیبا اصفهان به سمت مدیر کل صنایع اصفهان منسوب شد و دو سال نیز در این مقام به خدمت پرداخت تا بازنشسته شد. سالهای آخر عمرش را در پاریس زندگی کرد تا در سال ۱۳۶۵در همین شهر از دنیا رفت و در آرامگاه پرلاشز پاریس نیز به خاک سپرده شد.

نو آوری های استاد عیسی بهادری

بهادری طراح هنری بود که در رشته های فرش، منبت، خاتم، موزائيک، كاشی، قلمزنی طرحهای ماندگاری از خود بر جای گذاشته و مبتکر طرحهای گل، برگ و پرنده به جای اشكال هندسی بر روی خاتم می باشد. وی توانست بر اساس مبانی هنر ایرانی همانند ترکیب طرحهای اسلیمی و ختایی طرحهای نوینی را به همراه مضمونهای فلسفی و عرفانی را نقش آفرینی کند. وی در سال ۱۳۳۸ برای نخستین بار پرتره بافی را به شیوه نقاشی اجرا نمود.
طرحی نوآورانه از استاد بهادری

آثار استاد عیسی بهادری

تابلوی فرش «بشریت» از کارهای معروف او است که در موزه هنرهای زیبای اصفهان نگهداری می‌شود. یکی دیگر از آثار وی با عنوان «مجلس ابن سینا» در موزه لوور پاریس نگهداری می‌شود. اثر معروف دیگر وی طرح فرشی به نام «تولد انسان» است که در موزه هنرهای ملی موجود است. وی همچنین طراح نقشه کاشیکاری گلدسته‌های حرم حسین بن علی و هنرستان هنرهای زیبا در اصفهان می‌باشد.  طراحی گچبری اتاق اصفهانی ها در ساختمان موزه زمان تهران و نقشه فرشهای شکار چرخ، ستاره دريايی، تنازع بقا، تشعير و پروانه هااز آثار معروف وی می باشند که فرش شکار چرخ زیر نظر استاد غلامعلی صفدر زاده حقیقی در کارگاه قالی بافی هنرستان هنرهای زیبا اصفهان بافته شد. 

شاگردان استاد عیسی بهادری

از شاگردان وی می توان جواد رستم شیرازی، محمود فرشچیان، عباسعلی پور صفا و امیر هوشنگ جزی زاده را می توان نام برد. به گفته فرشچیان، «عیسی بهادری در طول تاریخ هنر ایران بزرگترین استاد در زمینه کاشی‌کاری، فرش، مینیاتور و تا حدی نقاشی بود.» والاترین ویژگی بهادری ایجاد رغبت در شاگردان، بیان گیرا و جذاب و ایجاد شور و شوق در شاگردان بوده‌است.

درباره نویسنده

مای اصفهان
مای اصفهان

سایت مای اصفهان از سال 2001 میلادی تاکنون در اینترنت فعالیت دارد . این وب سایت مرجع بسیار از وب سایتها و افراد در زمینه های مختلف بوده است .

مقالات ثبت شده توسط مای اصفهان : 1265
اشتراک : استاد عیسی بهادری در فیس بوک تویتر مای اصفهان

نظرات کاربران درباره استاد عیسی بهادری

  • علی

    علی

    یعیسی بهادری نابغه تاریخ هنر ایران می باشد که سبک ها وشیوه های کاری ایشان بنام دیگران ثبت شده این ظلم در حق هنربخصوص در حق استاد بهادری است ما بهادری را ارج می نهیم واز مسئولین می خواهیم حقوق حقه استا

نظر شما درباره استاد عیسی بهادری

برای بازدیدکنندگان مخفی خواهد بود

حراجی های مای اصفهان
بازگشت به بالای صفحه