روشهای کاهش سرمای خانه

روشهای کاهش سرمای خانه

روشهای کاهش سرما و جلوگیری از نفوذ سرما

با سرد شدن هوا مطمئنا شما هم روشی برای گرم کردن منزلتان انتخاب کرده و از وسیله گرمایشی مورد نظر استفاده می کنید. بخاری، شوفاژ، پکیج دیواری و زمینی، شومینه یا گرمایش از کف انواع روش هایی هستند که شما می توانید برای گرمایش منزل خود به کار ببرید، اما گاهی با وجود اینکه شما یک یا حتی ۲ روش را به صورت ترکیبی برای جلوگیری از سرما انجام می دهید باز هم به دلایل مختلفی چون بزرگ بودن بیش از حد ساختمان، وجود تعداد زیادی پنجره در ساختمان، نوع معماری یا نوع مصالحی که در ساخت بنا استفاده شده باعث می شود ساختمان محل سکونت شما سرد باشد.
 
یکی از روش های کم هزینه ای که شما می توانید برای از بین بردن این حداقل سرما به کار ببرید استفاده از عایق حرارتی است، عایق حرارتی می تواند خیال شما را از بابت گرمای مطبوع اتاق فرزندتان راحت نماید. که در ادامه به بیان مزایا و ویژگی های یک عایق حرارتی مناسب خواهیم پرداخت.
 
علاوه بر عایق حرارتی، در فصل پاییز و زمستان که حجم بارندگی به شدت افزایش پیدا می کند شما باید به فکر عایق رطوبتی هم باشید و توصیه می کنم اگر ساختمان شما عایق رطوبتی مناسبی ندارد همین امروز اقدام کنید یا اگر در حال حاضر مشغول ساختن آپارتمان تان هستید حتما برای عایق رطوبتی فکری بکنید؛ چرا که ساختمان سازی در فصل سرما باعث می شود آبی که برای ساخت ساختمان در اجزا نفوذ می کند خیلی دیرتر از سایر فصول خشک شود و به علت سردی هوا این رطوبت ممکن است تا مدت ها در اجزای ساختمان مانده و نم و خرابی ایجاد نماید.

عایق حرارتی

یکی از مهم ترین مزایای عایق حرارتی در جهان امروز صرفه جویی در مصرف انرژی است، چرا که با افزایش جمعیت و کمبود سوخت های فسیلی ما به شدت نیاز به صرفه جویی انرژی داریم. عایق کاری مناسب در قسمت های مختلف مثل؛ سقف، کف، دیوارهای جانبی وعایق کاری لوله ها و سطوح داغ و سرد باعث افزایش راندمان انرژی می شود و در انرژی گرمایی و سرمایی ساختمان ۴۵ تا ۵۵ درصد می توان صرفه جویی کرد. درمورد انتخاب نوع عایق باید به دمای محیط، ایمنی و قیمت توجه کرد، ضخامت عایق فاکتور مهمی است، چرا که شما باید بتوانید با حداقل ضخامت عایق از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنید تا به لحاظ اقتصادی برای شما مناسب باشد.
 
در انتخاب عایق خوب و مناسب باید به مقاومت حرارتی، قابلیت احتراق، مقاومت فشاری، چروک خوردگی، مقاومت در برابر اشعه ماورای بنفش، مقاومت در برابر قارچ و میکروب، ضریب انبساط و انقباض، خنثی بودن از نظر شیمیایی و خاصیت مویینگی و چگالی آن توجه کرد.
 
عایق ها به شکل های صفحه ای، تخته ای، آجری، ورقه ای و نواری در بازار موجود هستند اما در جلوگیری از انتقال گرما به دو دسته کلی تقسیم می شوند. یک گروه عایق های حجیم هستند که شامل میلیون ها حباب ریز هوای ساکن یا گازهای دیگرند که درون جسم عایق محبوس شده که در برابر انتقال گرما بسیار مقاوم اند، اما انتقال گرمای تابشی، هدایتی، رسانایی را کاهش می دهند. گروه دیگر عایق های بازتابی هستند که گرما را با انعکاس منتقل می نمایند.
 
علاوه بر اصلی ترین کاربرد عایق حرارتی، این عایق ها از نفوذ بخار آب جلوگیری می کنند، آلودگی صوتی را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند و در عایق کاری لوله ها هم کاملا انعطاف پذیرند.

عایق رطوبتی

وجود نم در ساختمان باعث فساد و خوردگی اجزای ساختمان می شود و به تدریج به زیبایی و استحکام آن لطمه خواهد زد، اما این نم می تواند حتی عایق کاری حرارتی شما را هم خراب کند و به خاطر شرایط مساعدی که رطوبت برای رشد قارچ ایجاد می کند بهداشت ساختمان را با اشکال مواجه می سازد، بنابراین بهتر است برای دوام بیشتر، حفظ زیبایی، ایمنی و بهداشت ساختمان عایق کاری رطوبتی را هم از الزامات ساختمان محل زندگی خود بدانید.
 
یکی از متداول ترین روش های عایق کاری رطوبتی قیر و گونی می باشد که از پر مصرف ترین عایق ها در ایران است، چراکه مواد اولیه این عایق کاری به وفور یافت می شود و در سه اندازه مختلف گونی درجه یک، گونی درجه ۲و گونی درجه ۳ در بازار عرضه می شود.
 
اما علاوه بر قیرو گونی روش های آسان تری هم وجود دارد که سال ها است در بازار ایران مورد توجه و استقبال خوب مصرف کننده قرار گرفته است، نام این نوع عایق کاری ایزوگام است که از فرآورده های نفتی ساخته می شود و شامل دو لایه تیشو و پلی استر و قیر اصلاح شده است.
 
علاوه بر ایزوگام عایق های رطوبتی جدید با تکنولوژی نانو هم در بازار وجود دارد که مهم ترین ویژگی آن رنگ پذیری است، این روش نسبت به روش سنتی آسان تر و بی دردسرتر است و آلودگی و آسیب ایجاد نمی کند، خطر آتش سوزی ندارد و نسبت به سطوح مختلف هم چسبندگی خوبی دارد.
 
به طور کلی عایق جدید نسبت به قیر و گونی سنتی سبک تر هستند، هزینه کمتری برای شما ایجاد می کند، سریع تر خشک می شود و بنابراین سرعت اجرای آن بالا است، غیرسمی و غیرآتش زا هستند و به دلیل کش سانی بالا پوسته نمی شوند و ترک نمی خورند و در سه سطح عمودی، افقی و شیب دار قابل اجرا هستند.
 
از سوی دیگر ویژگی های عایق های رطوبتی جدید می توان به یکنواختی و یکپارچگی پوشش و اجرای بدون درز در تمام زوایا اشاره کرد و اینکه می توانید با ضخامت های متفاوت این پوشش را استفاده کنید، نکته دیگر اینکه اگر تصمیم به ترمیم یا تعمیر این عایق ها بگیرید می توانید بدون تخریب و برداشتن لایه های قدیمی لکه گیری کنید. این عایق های جدید قابلیت اجرا روی سطوح نمناک را هم دارند و در برابر اسیدها، بازها و روغن های صنعتی مقاومند.
 
همان طور که گفته شد مهم ترین ویژگی این عایق های جدید رنگ پذیری آن است، ضمن اینکه می توانید مانند کنیتکس به آن طرح هم بدهید، اما در صورتی که سفید بمانند نور و حرارت خورشید را دفع خواهند کرد.
روزنامه سرمایه

درباره نویسنده

مای اصفهان
مای اصفهان

سایت مای اصفهان از سال 2001 میلادی تاکنون در اینترنت فعالیت دارد . این وب سایت مرجع بسیار از وب سایتها و افراد در زمینه های مختلف بوده است .

مقالات ثبت شده توسط مای اصفهان : 1265
اشتراک : روشهای کاهش سرمای خانه در فیس بوک تویتر مای اصفهان

نظرات کاربران درباره روشهای کاهش سرمای خانه

  • بهزاد

    بهزاد

    معرفی عایق نانو مطلب خوبی بود اما مطلب کلی زیاد مفید نبود

  • pitizeh

    pitizeh

    سوال من اینه که اگه اپارتمانت دارای سیستم پکیج باشه و طبقه اول باشی که زیرش پارکینگه ایا روشی برای عایق حرارتی کف بدون تخریب کف وجود دارد یا نه

  • جواد

    جواد

    چطورمشکل سرمای کف آپارتمانم که روی پیلوت هست حل کنم

نظر شما درباره روشهای کاهش سرمای خانه

برای بازدیدکنندگان مخفی خواهد بود

حراجی های مای اصفهان
بازگشت به بالای صفحه