مشاوره پزشکی تبخال

مشاوره پزشکی تبخال

عامل بروز تبخال یک ویروس است . این مقاله اطلاعات مهمی درمورد تبخال به شما میدهد

تصور کنید چند روز بعد یک مهمانی مهم دارید؛ در حالی که به فکر چگونگی برگزاری مراسم و هر چه بهتر اجرا شدن آن هستید ناگهان ضایعه ای در کنار لبتان ظاهر می شود.
 
این ضایعه برای همه ما آشناست و چیزی نیست جز یک تبخال بدشکل و اعصاب خرد کن، اما چرا این تبخال ظاهر می شود و چگونه می توان آن را از بین برد. اصلا درمان قطعی دارد یا نه؟ برای پاسخ این پرسش ها با دکتر کامران جزایری متخصص پوست و مو گفت و گو کرده ایم.

منشأ بیماری تبخال چیست؟

تبخال نوعی بیماری ویروسی است و چند ویروس باعث آن هستند، ولی ما عمدتا دو نوع شایع آن را در بیماران می بینیم. تبخالی که در ناحیه دهان و لب ظاهر می شود و تبخالی که در ناحیه تناسلی است. البته تبخال را روی بدن نیز ممکن است مشاهده کنیم، ولی بیشتر مواقع در همان دو ناحیه شایع است. عامل آنها نیز ویروسی از خانواده ویروس هرپس سیمپلکس است. هرپس ۱ باعث ایجاد تبخال دهان و لب و ویروس هرپس۲ تبخال تناسلی را ایجاد می کند. البته در سال های اخیر ویروس نوع ۱ نیز باعث تبخال تناسلی می شود.

اشاره کردید به تبخال هایی که روی بدن ایجاد می شوند، اینها از چه نوعی هستند؟

این تبخال ها بیشتر روی بدن کشتی گیران به وجود می آید و بر اثر تماس با فرد آلوده است. این نیز از نوع هرپس ۱ است. البته تبخال ها در بدن کسانی که ضعف سیستم ایمنی دارند نیز دیده می شود.

شکل ظاهری تبخال چگونه است؟

با شکل ظاهر تبخال نوع اول تقریبا همه مردم آشنایی دارند. تبخال ناحیه دهان و لب به شکل ضایعات مخملی شکل بوده که با تاول های ریز و مجتمع توام است. گاه اولین حمله تبخال بسیار شدید است به طوری که ضایعات حتی به داخل دهان نیز نفوذ می کند و فرد مبتلا دچار علائم سیستمیک مانند تب شدید می شود. ولی تبخال تناسلی شکل دیگری دارد. بسیاری از افراد ممکن است حامل ویروس هرپس نوع ۲ باشند، ولی هیچ علائمی از خود نشان ندهند. گروهی دیگر نیز تظاهرات ملایمی دارند، به طوری که اصلا هنگام معاینه به وجود تبخال شک نمی کنیم و گروه آخر افرادی هستند که نشانه های تیپیک دارند و در ناحیه تناسلی شان تعداد زیادی تبخال به شکل تاول توام با قرمزی و درد شدید دیده می شود. البته بعد از چند روز، ضایعات خودبه خود خشک شده و بهبود می یابند، اما تا وقتی درمان درستی اتخاذ نشود مدام عود خواهند کرد.

فرد ناقل ویروس همیشه انتقال دهنده است یا با درمان، بیماری کاملا فروکش می کند؟

این ویروس مانند بسیاری از ویروس های دیگر وقتی وارد بدن می شود دیگر نمی توان به طور کامل آن را ریشه کن کرد. پس این افراد همیشه ناقل هستند و هر کس با آنها تماس جنسی داشته باشد مبتلا خواهد شد. اکنون یکی از شایع ترین بیماری های مقاربتی تبخال تناسلی است. در سال های اخیر رفتار های مقاربتی مردم عوض شده و این خود عامل مهمی در افزایش بیماران مبتلا به هرپس محسوب می شود.

آیا وجود این ویروس می تواند در آینده خطراتی رابرای فرد ناقل به وجود آورد؟

تبخال بیماری ای است که ممکن است مدام عود کند. بنابراین بیماران باید تحت نظر باشند. عامل بیماری ای که باعث سرطان دهانه رحم می شود، ویروسی به نام پاپیلوما یا همان زگیل تناسلی است. ویروس هرپس باعث بدخیمی یا بیماری خاصی نمی شود، فقط بدی ای که دارد این است که آنقدر بیمار را اذیت می کند که ممکن است در روحیه او اثر منفی داشته باشد. وجود این ضایعات در ناحیه تناسلی و درد ناشی از آن، قطعا در روابط جنسی بیمار نیز تاثیر خواهد گذاشت.

تبخال تناسلی در هر دو جنس دیده می شود؟

مرد و زن در تماس با فرد آلوده مبتلا می شوند، ولی در زنان این بیماری شدت بیشتری دارد. زیرا ناحیه تناسلی خانم ها مخاط وسیع تری داشته و حساس تر است.

تبخال های تناسلی یا تبخال ناحیه لب و دهان چگونه منتقل می شود؟

همان طور که گفتم ویروس هرپس هیچ گاه بدن را ترک نمی کند و تا پایان عمر در بدن فرد مبتلا می ماند. هرپس نوع ۱ می تواند از طریق بوسیدن یک کودک توسط فرد ناقل منتقل شود. این ویروس ها در ناحیه گره های عصبی می مانند و هر از گاهی بر اثر عوامل مختلف مثل ضعف سیستم ایمنی، تابش نور، استرس، عادت ماهانه و... بروز می کنند. به طور کلی ویروس می تواند در تماس پوست با پوست (کشتی گیرها) و تماس مخاط با مخاط منتقل شود، اما الزاما انتقال فقط از طریق ضایعه فعال نیست و یک فرد به ظاهر سالم ولی ناقل می تواند این ویروس را به دیگران انتقال دهد و متاسفانه شیوع این ویروس را در جامعه می بینیم.

آیا درمان دارویی برای هرپس وجود دارد و می تواند زنجیره انتقال را مختل کند؟

درمان عمدتا دارویی است. دارو مدت زمان عود را کوتاه یا کنترل می کند و مانع از عود های مکرر بعدی می شود، ولی هنوز علم پزشکی نتوانسته ویروس را به طور کامل ریشه کن کند. داروهای ضدویروس مختلفی برای این بیماری وجود دارند که مهم ترین و موثرترین آنها آسیکلوویر و هم خانواده های آن است. داروها هم باید کامل مصرف شوند. ولی ویروس همچنان پایدار در بدن می ماند و زنجیره انتقال شکسته نمی شود. بنابراین افراد مبتلا به هرپس نوع ۱ باید از روبوسی کردن بپرهیزند و مبتلایان به نوع ۲ نیز لازم است هنگام مقاربت از یک سد محافظتی مانند کاندوم استفاده کنند. در هر حال رعایت بهداشت و داشتن آگاهی های کافی در زمینه جنسی کمک زیادی به شکستن زنجیره انتقال می کند.

این ضایعات بخصوص در ناحیه لب ها ممکن است لکه ای روی پوست به جای گذارد؟

شاید لکه ای به جای بگذارد، ولی این لکه ها پایدار نبوده و در چند ماه به طور کامل از بین می رود و اصلا نیازی به درمان های اضافی ندارد.
جام جم

درباره نویسنده

مای اصفهان
مای اصفهان

سایت مای اصفهان از سال 2001 میلادی تاکنون در اینترنت فعالیت دارد . این وب سایت مرجع بسیار از وب سایتها و افراد در زمینه های مختلف بوده است .

مقالات ثبت شده توسط مای اصفهان : 1265
اشتراک : مشاوره پزشکی تبخال در فیس بوک تویتر مای اصفهان

نظرات کاربران درباره مشاوره پزشکی تبخال

  • برای مطلب مشاوره پزشکی تبخال نظری وارد نشده است

    نظر خود را بعنوان اولین نفر در مورد مشاوره پزشکی تبخال وارد نمائید

نظر شما درباره مشاوره پزشکی تبخال

برای بازدیدکنندگان مخفی خواهد بود

حراجی های مای اصفهان
بازگشت به بالای صفحه