ویروس های موبایل

ویروس های موبایل

پیشرفت موبایل ها و مجهز شدن آنها به امکانات ارتباطی و توانایی اجرای برنامه ها ، آنها را بیش از پیش به خطر انداخته است . امروزه بحث ویروس های موبایل حتی برای ایران که از شبکه WAP نیز بی بهره است وجود دارد !

امروزه موبایل ها پیشرفتهای بسیاری كرده اند. اگر یك نگاه كوچكی به پیشرفتهای این دستگاههای كوچك بیاندازیم تعاملی را بین تكنولوژی های مختلف را مشاهده می كنیم كه با كنار هم قرار گرفتن آنها ، دستگاهی ساخته شده است كه در حد یك كامپیوتر جیبی عمل می كند.
آنها دارای لنزهای پیشرفته برای گرفتن عكس و فیلم برداری می باشند؛ یك صفحه نمایش با دقت بالا و تمام رنگی دارند؛ می توانند به راحتی از طریق بیسیم با لپ تاب ها ارتباط برقرار كنند؛ موزیك پخش كنند و حتی ایمیل ارسال و دریافت كنند!
پروتكل بلوتوث، WAP و مرورگرهای موبایل، این دستگاه كوچك را به یك ریز كامپیوتر تبدیل كرده است. با یك محاسبه كوچك مشخص می شود كه از این پس ضعف های امنیتی و ویروس و كرمها برای این ریز كامپیوتر جیبی فراوان خواهد شد.
ویروس های گوشی های همراه ؟
در یك نگاه كوچك مشخص می شود كه گوشی های همراه تمامی تكنولوژی های لازم برای شیوع انواع ویروس ها را در سال ۲۰۰۵ دارا می باشند. آنها دارای پردازنده های مدرن ، تكنولوژی بیسیم بلوتوث هستند و قابلیت انتقال داده از درون یك شبكه را دارا می باشند. این نقل و انتقال با زبان Java بسیار ساده‌تر شده است.
با كمی تخمین، بیش از نیمی از این گوشی های باهوش دارای سیستم های عامل Symbian می باشند زیرا كه بسیاری از رهبران این تكنولوژی همچون نوكیا ، اریكسون و دیگر شركت های بزرگ ، برای كسب محبوبیت خود از این سیستم عامل استفاده می كنند.
طبق آمارهای جهانی، در حال حاضر بیش از ۳۲ درصد از جمعیت جهان دارای یك گوشی موبایل می باشند یعنی چیزی در حدود ۵/۱ میلیارد نفر و همین امر باعث می شود كه همه گیری ویروس های موبایل امری واقعی به نظر برسد. اما در سال ۲۰۰۵ اوضاع به چه صورت خواهد شد ؟
اولین ویروس موبایل برای سیستم عامل های Symbian در ژوئن ۲۰۰۴ ظاهر شد كه ویروسی بی ضرر بود. نسخه بعدی دارای خصیصه های قابل توجهی بود ولی باز هم یك ویروس كم خطر بود. هر دو آنها از تكنولوژی بلوتوث برای انتشار خود استفاده می كردند. بلوتوث، یك تكنولوژی بزرگی است برای ارتباط ابزارهای كوچكی كه نزدیك به هم می باشند . اما این بزرگی ها، مضراتی را نیز به همراه خود دارد : این پروتكل دارای برد كوتاهی می باشد. اما با همین برد كوتاه بلوتوث به شما اجازه می دهد موبایل ، PDA و كامپیوتر كیفی خود را به پرینترها متصل كنید و همچنین داده های خود را در طول یك شبكه انتقال دهید.
انتشار ویروس های موبایل بسیار جالب می باشند، زیرا كه مانند ویروس های انسانی با نزدیك شدن افراد به یكدیگر منتشر می گردند! اما این نزدیكی انتشار ویروس را كمی محدود می كند. اما گونه های دیگر آنها باهوش تر شده اند زیرا كه از تكنولوژی GPRS برای انتشار خود استفاده می كنند و بعد از آن بلافاصله به دفترچه آدرس موبایل دسترسی پیدا كرده و خودش را در صورت امكان بدانها ارسال می كنند.
اما ویروس های موبایل چه هستند و چه قابلیت هایی دارند؟ این موضوع نیز هنوز مقداری قابل شك و تردید می باشد. زیرا كه آنها از كارهایی همچون شماره گیری از یك تا نهصد شماره در روز و یا كارهایی از قبیل اضافه كردن خرید های بی مورد و بعضا بسیار هنگفت به سبد كالای شماره كاربر، آنها را مورد تهدید قرار می دهند.
البته این موارد نیز در كشورهای مختلف متفاوت می باشد . مثلا در كشورهای آسیایی كه هنوز اینگونه تكنولوژی ها در حال تست می باشند، حملات ویروس های موبایل بسیار كمتر از كشورهای اروپایی و ایالات متحده می باشد.
باید گفت كه در جایی كه تجارت الكترونیكی وجود دارد حتما خطرات اینترنتی و ویروس ها نیز فعالیت می‌كنند. اگر این تجارت با تلفن های موبایل ، همراه باشد ، برای بسیاری از تجار از دست دادن و یا از كار افتادن این دستگاه كوچك قدرتمند، بسیار خسارت بار می تواند باشد.
اگرچه در حال حاضر، تهدیدات خطرناكی این صنعت نوپا را تهدید نمی كند ، اما پیشگویی ها حاكی از آن است كه باید در آینده ای نه چندان دور برای امنیت این دستگاه كوچك ، چاره ای اندیشید و راهكار ارائه داد. همچنانكه در گذشته در سیستم های رومیزی این اتفاق افتاد در موبایل ها نیز همراه با پیشرفت سیستم های عامل آنها و نزدیك تر شدن تكنولوژی های آن به یكدیگر ، ویروس ها و كرم های موبایل نیز پیشرفت خواهند كرد و بسیار سریع تر از حال حاضر خود را منتشر خواهند كرد.
شاید یكی از دلایلی كه ویروس های موبایل فعلی قادر به پخش گسترده خود نیستند این است كه گونه های مختلفی از سیستم های عامل ، شبكه ها و تكنولوژی های مختلف برای موبایل ها وجود دارد كه مانع از گسترش ویروس ها می شود یعنی درست برخلاف مشكلی كه در حال حاضر كاربران اینترنت با آن مواجهه هستند: شبكه ای یكسان با سیستم های مشابه ! چیزی كه شاید در آینده موبایل ها نیز با آن مواجهه شوند!با وجود آخرین ۳۰ ویروس موبایل برای سیستم عامل Symbian ، روزی فرا خواهد رسید كه كاربران مشاهده می كنند كه چگونه این ویروس ها می توانند به راحتی و در كمترین زمان ممكن، به كمربند های چرمی آنها نفوذ كنند !

درباره نویسنده

مای اصفهان
مای اصفهان

سایت مای اصفهان از سال 2001 میلادی تاکنون در اینترنت فعالیت دارد . این وب سایت مرجع بسیار از وب سایتها و افراد در زمینه های مختلف بوده است .

مقالات ثبت شده توسط مای اصفهان : 1265
اشتراک : ویروس های موبایل در فیس بوک تویتر مای اصفهان

نظرات کاربران درباره ویروس های موبایل

  • برای مطلب ویروس های موبایل نظری وارد نشده است

    نظر خود را بعنوان اولین نفر در مورد ویروس های موبایل وارد نمائید

نظر شما درباره ویروس های موبایل

برای بازدیدکنندگان مخفی خواهد بود

حراجی های مای اصفهان
بازگشت به بالای صفحه