مطالب جالب درباره ماءالشعير

مطالب جالب درباره ماءالشعير

اين مقاله مطالب بسيار جالبي درباره ماءالشعير نوشيدني اي كه در بازار ايران فروخته ميشود دارد

يکي از سوالاتي که معمولا براي بيشتر افراد در مورد ماءالشعير مطرح مي‌شود، اين است که چرا طعم انواع ماءالشعيرها با برندهاي مختلف با يکديگر تفاوت دارد؟ آيا تمام اين کارخانه‌ها، تمامي اصول استاندارد ساخت را رعايت مي‌کنند و بازهم ماءالشعيرهاي داخلي و خارجي طعم‌هاي مختلفي دارند يا اينکه تفاوت خاصي در فرمول انواع اين نوشيدني‌ها در داخل و خارج از کشور وجود دارد؟...

 


بيشتر کارخانه‌هاي توليد ماءالشعير، از عصاره مالت به عنوان ماده اصلي و پايه توليد محصولاتشان استفاده مي‌کنند و اصلا بر اساس استاندارد، پايه توليد ماءالشعير بايد همين عصاره مالت باشد. برخي از کارخانه‌ها هم جوي کامل را از بازار خريداري مي‌کنند و از آن مالت مي‌گيرند و در تهيه محصولاتشان از مالتي که خودشان توليد کرده‌اند، استفاده مي‌کنند. اين کار از نظر طعم يا کيفيت مشکلي براي محصول به وجود نمي‌آورد اما متاسفانه ما در استاندارد خودمان يک بند مبني بر اينکه ماءالشعير از آب و شکر و مالت و... درست ‌شود، داشتيم و با استناد به همين قانون، برخي از کارخانه‌هاي آلماني اقدام به تهيه يک نوع فرمول جديد در ساخت ماءالشعير کردند.


اين درست است که مي‌گويند برخي ماءالشعيرهاي موجود در بازار از اسانس آبجو توليد مي‌شوند؟

تعدادي از کارخانه‌هاي توليد ماءالشعير در اروپا براي تهيه محصولاتشان اقدام به استفاده از اسانس آبجو به جاي خود مالت، جو يا عصاره مالت، کردند. بنابراين، محصولي که به دست مصرف‌کننده مي‌رسيد، ماءالشعيري بر پايه عصاره مالت نبود و فقط اسانسي از آبجو بود که با آب و شکر مخلوط شده بود. در حال حاضر، برخي کارخانه‌هاي داخلي نيز همين کار را مي‌کنند و محصولاتشان را به جاي عصاره مالت با اسانس توليد مي‌کنند. شايد اين سوال برايتان پيش بيايد که آيا چنين محصولاتي هم مانند ماءالشعيرهايي بر پايه عصاره مالت، خواص ماءالشعير را دارند؟ پاسخ به اين سوال، منفي است. چون ماءالشعيرهايي که از اسانس آبجو تهيه مي‌شوند به هيچ عنوان خاصيت ماءالشعيرهايي با پايه عصاره مالت را ندارند. البته ما معمولا در تمام محصولات وارداتي خود با مشکلات اين چنيني مواجه نيستيم. برخي برندهاي خارجي، محصولات استانداردي را به بازار مصرف ما مي‌رسانند و به همين دليل نمي‌توانيم برچسب اسانس بودن پايه توليد ماءالشعيرها را به تمام محصولات وارداتي بزنيم. چنين مشکلاتي، هم در برخي از برندهاي داخلي و هم در برخي از برندهاي خارجي رخ مي‌دهند و نمي‌توان تمام کارخانه‌ها را در اين‌باره، مسوول و متهم دانست.


آيا مي‌توان ماءالشعيرهاي اصل را تشخيص داد؟

شايد شما فکر کنيد مي‌توانيد به‌سادگي و با خواندن برچسب مواد تشکيل‌دهنده، ماءالشعيري را که با اسانس توليد شده است از انواعي که با عصاره مالت تهيه شده‌اند، تشخيص دهيد و از خريدن آنها خودداري کنيد اما متاسفانه بايد بگويم که در اين مورد، سخت در اشتباه هستيد. به دليل اينکه کارخانه‌هايي که محصولاتشان را با اسانس توليد مي‌کنند، در برچسب مواد تشکيل دهنده اين نكته را درج نمي‌كنند و تشخيص اينکه براي توليد محصولي از اسانس استفاده شده يا مالت، فقط با آناليز و آزمايش ميسر است و اين کار، کار افراد عادي نيست. البته اين موضوع يکي دو سال است که در اداره استاندارد و اداره سلامت تغذيه مطرح شده و قرار است اقدام‌هايي براي معرفي محصولاتي با پايه مالت يا اسانس انجام شود تا مردم بتوانند هنگام خريد،‌ گزينه‌هاي مناسب‌تري را انتخاب کنند.


آيا ماءالشعيرهاي خارجي الکل دارند؟

سوال ديگري که ذهن بسياري از افراد را در مورد انواع ماءالشعيرهاي خارجي به خود مشغول مي‌كند، اين است که آيا امکان تشکيل الکل به مرور زمان در محصولات خارجي وجود دارد يا خير؟ معمولا ميزان الکل در ماءالشعيرها بايد صفر يا زير نيم درصد باشد و ممکن است در برخي از محصولات در اثر آلودگي‌هاي ثانويه ناخواسته، ‌الکل بالاي نيم درصد هم توليد شود اما همانطور که گفتم، اين الکل در اثر آلودگي‌هاي ثانويه به‌وجود مي‌آيد و کارخانه‌هاي بزرگ و معتبر خارجي که محصولاتشان را به کشور ما وارد مي‌کنند، معمولا چنين مشکلاتي را در تهيه و توليد ماءالشعير ندارند و نگراني‌ها در اين مورد بي‌جا و بي‌مورد خواهد بود.

بد نيست بدانيد که تا به حال روش‌هاي گوناگوني براي توليد صنعتي ماءالشعير ارائه شده‌اند که از مهم‌ترين آنها، روش‌هاي الکل‌زدايي و تخمير محدودشده است. در روش نخست، الکل پس از انجام تخمير الکلي با شيوه تقطير از بين مي‌رود. اين‌ روش از مرسوم‌ترين شيوه‌هاي توليد صنعتي ماءالشعير است. در روش تخمير محدودشده، تخمير انجام مي‌شود ولي به دلايلي كه ممكن است مربوط به نوع مخمر مورد استفاده و به كارگيري شرايط خاص در توليد باشد، الكل توليد نمي‌شود. تخمير، طعم مناسب‌تري را در مقايسه با روش ديگر، به وجود مي‌آورد. روش اخير، يعني حذف تخمير از فرايند توليد ماءالشعير، روش رايج كنوني در كشور ماست. کشورهاي صادرکننده ماءالشعير به ايران چون از قوانين بدون الکل بودن خوراکي‌هاي ما مطلع هستند، عمليات تخمير در محصولاتشان را به گونه‌اي انجام مي‌دهند که تحت هيچ شرايطي، الکل بيشتر از نيم درصد در ماءالشعيرشان توليد نشود. جالب است بدانيد برخي از افراد فکر مي‌کنند طعم تلخ ماءالشعير به دليل وجود الکل در آن است و هرچه ماءالشعير تلخ‌تر باشد، الکل آن هم بيشتر است، اما در واقع، طعم تلخ ماءالشعير مربوط به تركيب‌هاي استخراج شده از رازك است و ربطي به الکل ندارد.

ماءالشعيري که ما در کشورمان مي‌خوريم، اصلا آبجو نيست و در واقع يک نوشيدني بر پايه مالت است اما چون ما در ايران نتوانسته‌ايم اسم ديگري براي اين محصول بگذاريم به آن ماءالشعير مي‌گوييم!

سلامت

درباره نویسنده

مای اصفهان
مای اصفهان

سایت مای اصفهان از سال 2001 میلادی تاکنون در اینترنت فعالیت دارد . این وب سایت مرجع بسیار از وب سایتها و افراد در زمینه های مختلف بوده است .

مقالات ثبت شده توسط مای اصفهان : 1265
اشتراک : مطالب جالب درباره ماءالشعير در فیس بوک تویتر مای اصفهان

نظرات کاربران درباره مطالب جالب درباره ماءالشعير

  • برای مطلب مطالب جالب درباره ماءالشعير نظری وارد نشده است

    نظر خود را بعنوان اولین نفر در مورد مطالب جالب درباره ماءالشعير وارد نمائید

نظر شما درباره مطالب جالب درباره ماءالشعير

برای بازدیدکنندگان مخفی خواهد بود

حراجی های مای اصفهان
بازگشت به بالای صفحه