درباره لایه برداری پوست

درباره لایه برداری پوست

فرآیندی که سلول های مرده از روی سطح پوست برداشته می شوند را لایه برداری می گویند.

اگر پوست شما خشک و بدون طراوت به نظر می رسد و احساس می کنید، سطح پوست تان به لطافت گذشته نیست و دوست دارید کمی رنگ آن روشن شود و دوباره مثل گذشته جوان و شاداب به نظر برسد حتما استفاده از لایه بردارها را جزو مراقبت های پوست خود قرار دهید. بسیاری از افراد گمان می کنند، تنها در صورتی باید از لایه بردارها استفاده کنند که مشکلات حاد پوستی مثل آکنه، لک های فراوان و ... دارند. ولی باید بدانید که با لایه برداری از پوست جا برای سلول های جوان و تازه باز می شود و در نتیجه پوست شاداب تر و جوان تر به نظر می رسد. پوست شما به طور طبیعی نمی تواند سلول های مرده را دفع کند و برای از بین بردن این سلول ها، نیاز به کمک دارد. برای این کار استفاده از مرطوب کننده ها و کرم های مغذی فایده چندانی نخواهد داشت.

● لایه برداری یعنی چه؟

فرآیندی که سلول های مرده از روی سطح پوست برداشته می شوند را لایه برداری می گویند. اما گاهی بعد از لایه برداری ها در پوست احساس ناراحتی به وجود می آید و به اصطلاح پوست ملتهب می شود، می دانید چرا؟ بعد از این که سلول های پوستی شکل می گیرند به مرور روی سطح پوست یعنی لایه اپیدرم می آیند و خشک می شوند و می میرند. وقتی سلول های مرده روی سطح پوست قرار می گیرند، باعث می شوند که پوست شما ضخیم، زبر و مرده به نظر برسد. وقتی سن فرد از ۳۰ سال می گذرد، این سلول های مرده بیشتر روی پوست او تجمع می کنند چون قدرت پوست برای دفع این سلول های مرده با افزایش سن کاهش می یابد در نتیجه حتما باید با یک عامل خارجی این سلول های مرده را از روی پوست برداشت. لایه برداری باعث می شود که سلول های مرده از روی سطح پوست برداشت شوند و جا برای سلول های نو و جوان باز شود تا پوست با این سلول های جوان، ظاهری جوان تر پیدا کند. معمولا لایه برداری پوست به ۳ روش مکانیکی، شیمیایی و لایه برداری با لیزر انجام می شود.

● چه لایه بردارهایی مناسب تر هستند؟

همان طور که گفتیم یکی از انواع روش های لایه برداری، لایه برداری مکانیکی است. در لایه بردارهای مکانیکی مواد ساینده ای وجود دارد که مثل سنباده روی سطح پوست کشیده می شوند و سلول های مرده را از سطح پوست برمی دارند. به عبارت بهتر می توان گفت، حتی گاهی در روش های مکانیکی از فیبرها و پارچه های ضخیم، پوست بادام یا زردآلو، اسفنج، برس و بخش های خشک و فیبری گیاهان برای این منظور استفاده می شود. به عنوان مثال، کیسه کشیدن که در حمام های سنتی رایج بوده و هنوز هم توسط بسیاری از مادر و پدرهای ما انجام می شود، مثالی از لایه برداری مکانیکی است که وقتی با سفید آب همراه می شود، میزان لایه برداری آن بیشتر می شود و این عمل موثرتر خواهد شد. حتی استفاده از سنگ پا برای کاستن از زبری کف پا مثالی دیگر از لایه برداری مکانیکی است. یکی دیگر از لایه بردارهای مکانیکی که می تواند به طور محسوسی پوست شما را روشن کند و تا حد زیادی باعث بهبود جای جوشگاه و لک ها و ... شود، استفاده از روش میکرودرم ابریژن است. این روش باید توسط پزشک متخصص انجام شود. پزشک با توجه به نوع پوست، با نوعی کریستال های بسیار ظریف پوست شما را لایه برداری می کند. این روش نسبتا بدون درد است و می تواند پوست شما را به خوبی شاداب و تازه کند.

● هم پوست را تغذیه کنید، هم لایه برداری کنید

در لایه برداری شیمیایی، اسیدها و آنزیم های خاصی باعث از بین رفتن سلول های مرده می شوند، از جمله این مواد شیمیایی می توان به آلفاهیدروکسی اسید (AHA)، رتینوئیدها، آنزیم های طبیعی و ... اشاره کرد. کرم ها یا محلول های شیمیایی حاوی این مواد به عنوان لایه بردار شناخته می شوند. وقتی این مواد روی پوست مالیده می شود با توجه به نوع محلول یک تا ۱۴ روز بعد از استفاده، سلول های مرده روی پوست تخریب می شوند تا سلول های جوان جای آن ها را بگیرند. آنزیم های طبیعی که به عنوان لایه بردار استفاده می شوند، معمولا از آناناس، انبه و کدو تنبل گرفته می شوند. آنزیم های درون این میوه ها آنقدر تاثیرگذارند که شما به راحتی می توانید هر کدام از آن ها را در ماسک های خانگی خود به کار ببرید و از پوست تان لایه برداری کنید. البته جالب است بدانید که این آنزیم های لایه بردار در قارچ، گیلاس، تمشک، انارو انگور نیز وجود دارد.

آنزیم های طبیعی، پیوند های سلول های مرده به پوست را از بین می برند و باعث می شوند پوست سریع تر و راحت تر سلول های مرده را دفع کند. همچنین این آنزیم های طبیعی با آنتی اکسیدان ها و ویتامین های خود پوست را تغذیه و قوی تر نیز می کنند.به طور کلی می توان گفت، استفاده از لایه بردارهای شیمیایی و به خصوص موادی که آنزیم های طبیعی دارند کمتر پوست شما را ملتهب می کنند، البته لایه بردارهای شیمیایی باتوجه به میزان اسید و آنزیم درون آن ها بسیار متفاوتند و شما باید باتوجه به نوع پوست تان از لایه برداری مناسب استفاده کنید ولی هرگاه روی پوست تان احساس خارش یا سوختگی کردید، سریعا لایه بردار را از روی پوست بشویید.

● آنچه باید پیش از استفاده از لایه بردار بدانید

▪ دست های تان را بشویید؛ همیشه قبل از استفاده از لایه بردارها دست های تان را با آب و صابون بشویید و قبل از تماس با صورت، خوب دست ها را با حوله خشک کنید تا آلودگی ها را به پوست صورت تان انتقال ندهید.

▪ پوست صورت را پاک کنید؛ قبل از استفاده از لایه بردارها، صورت تان را با پاک کننده مخصوص تمیز کنید.

▪ پوست صورت را نم دار کنید؛ مقدار خیلی کمی آب گرم را با دست به صورت بپاشید تا پوست صورت تان نم دار شود و لایه بردار بیشتر اثر کند.

▪ لایه بردار را به صورت بزنید؛ مقدار کمی از لایه بردارتان را روی پشت دست بگذارید و سپس به آرامی لایه بردار را از روی دست تان بردارید و روی چانه، بینی، پیشانی و گونه های تان بگذارید.

▪ استفاده از حرکات دوار؛ نوک انگشت میانی را نم دار کنید و به آرامی و ملایمت با حرکات دورانی لایه بردار را روی پوست پخش کنید. بهتر است حرکات دورانی شما به سمت بالا و پایین باشد.

▪ یک تا ۲ دقیقه صبر کنید؛ حدود یک تا ۲ دقیقه به تمام قسمت های پوست تان لایه بردار را بمالید تا مطمئن شوید لایه بردار به همه قسمت های پوست تان رسیده است.

▪ پوست تان را آب بکشید؛ با استفاده از یک لیف حمام نرم می توانید لایه بردار را از روی صورت تان پاک کنید، لیف را با آب گرم آغشته کنید و روی پوست بکشید تا لایه بردار از روی پوست تان پاک شود و اثری نماند.

▪ استفاده از مرطوب کننده یا تونرها فراموش نشود.

● از چه لایه برداری استفاده کنید؟

برای این که لایه بردار بیشترین تاثیر را روی پوست شما داشته باشد باید باتوجه به نوع پوست خود لایه بردار را انتخاب کنید.

▪ اگر پوست خشک دارید: بهتر است از لایه بردارهایی استفاده کنید که AHA دارند چون پوست شما فقط احتیاج دارد که لایه سلول های مرده از روی آن برداشته شود و بنابراین باید از موادی استفاده کنید که باعث خشکی پوست شما نشوند. بهتر است اگر پوست شما خشک است حتما زیرنظر پزشک، لایه بردار مناسب را انتخاب کنید تا دردسرهای بعدی برای شما پیش نیاید.

▪ اگر پوست چرب دارید: بهتر است به دنبال لایه بردارهایی باشید که BHA دارند چون این اسید از سطح پوست و منافذپوستی لایه برداری می کند، همچنین می توانید هرچندوقت یک بار از یک لایه بردار ملایم مکانیکی استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم یک روز درمیان از لایه بردار استفاده کنید.

▪ اگر پوست شما مستعد آکنه است: لایه برداری برای پوست شما بسیار مهم است چون پوست شما بیشتر سلول های مرده تولید می کند و این سلول های مرده به راحتی روی سطح پوست باقی می مانند و باعث بسته شدن منافذپوستی می شوند و درنتیجه پوست شما بیشتر دچار آکنه می شود. استفاده از لایه بردارهای مکانیکی می تواند آکنه های شما را بدتر کند و بهتر است از لایه برداری که BHA دارد به طور روزانه استفاده کنید. اگر فکر می کنید پوست شما به یک درمان جدی احتیاج دارد، بهتر است با مشورت یک متخصص پوست از رتینوئیدها استفاده کنید.

▪ اگر پوست شما نرمال یا مختلط است: بهتر است از یک لایه بردار BHA یا یک لایه بردار مکانیکی بسیار ملایم مثل اسکراب های موجود در داروخانه ها استفاده کنید. استفاده از روشی مثل میکرودرم ابریژن نیز می تواند برای پوست های نرمال مفید باشد. بهتر است بعد از لایه برداری از کرم های مغذی استفاده کنید؛ بعد از لایه برداری پوست شما خیلی بهتر موادمغذی را جذب می کند. توصیه می کنیم بیش از هفته ای ۲بار از لایه بردار استفاده نکنید. اگر پوست شما حساس است سعی کنید از لایه بردارهای حاوی مقادیر بالای مواد الکلی و اسیدی مثل اسیدهای گلیکول استفاده نکنید.
       
سیب سبز
باز نشر اختصاصی: مجله اینترنتی برترینها

درباره نویسنده

مای اصفهان
مای اصفهان

سایت مای اصفهان از سال 2001 میلادی تاکنون در اینترنت فعالیت دارد . این وب سایت مرجع بسیار از وب سایتها و افراد در زمینه های مختلف بوده است .

مقالات ثبت شده توسط مای اصفهان : 1265
اشتراک : درباره لایه برداری پوست در فیس بوک تویتر مای اصفهان

نظرات کاربران درباره درباره لایه برداری پوست

  • برای مطلب درباره لایه برداری پوست نظری وارد نشده است

    نظر خود را بعنوان اولین نفر در مورد درباره لایه برداری پوست وارد نمائید

نظر شما درباره درباره لایه برداری پوست

برای بازدیدکنندگان مخفی خواهد بود

حراجی های مای اصفهان
بازگشت به بالای صفحه