رشد عقلي كودك من

رشد عقلي كودك من

بررسي وضعيت رشد عقلي كودك شما در مقاله اي بسيار زيبا

«هنوز آنطور که باید و شاید چیزی نمی​خورد. خوب راه نمی​رود. هنوز دندان در نیاورده. همچنان درست و حسابی صحبت نمی​کند» لطفا آرام باشید. این نگرانی​ها را دور بریزید. مادرها معمولا برای واکنش​های فرزندانشان در دوران نوزادی زیادی بی​تاب هستند. آنها برای اینکه بچه​هایشان به حرف بیفتند، راه بروند، دندان در بیاورند یا غذا بخورند بیش از حد عجله می​کنند. اگر چه باید صبوری بیشتری خرج کنند. شاید اگر شما مادرهای محترم بدانید و آگاه باشید که بچه​ها در دوره​های سنی مختلف (در دوران نوزادی) به فاصله هر دو، سه ماه استارت واکنش​های جدیدی را می​زنند و از زمان دقیق هر واکنشی باخبر باشید آن وقت کمتر دل را به نگرانی​های بی​مورد می​سپارید. در این مطلب در دوره​های زمانی مشخص با هر قدمی که فرزندتان از قدم برمی​دارد آشنا می​شوید.

 شروع بازی​های گروهی

کوچولوی شما به جای اینکه به جمع هم​سن و سال​هایش اضافه شود ترجیح می​دهد به تنهایی بازی کند. شما دقیقا بابت همین قضیه نگران هستید. اما این دلواپسی کاملا اشتباه است. دلیلش هم همین​جاست:

او کاملا روی بازی​اش تمرکز کرده. اینکه به تنهایی بازی می​کند دلیل نمی​شود که حواسش به اتفاقات هیجان​انگیز دور و اطرافش نیست. مسأله اینجاست که او این ظرفیت را دارد تا نگذارد صداهای اطراف تمرکزش را به هم بزند. برای همین تمام حواس​اش را جمع می​کند تا فعالیت دلخواهش را همانطور که می​خواهد جلو ببرد!

در برخورد اول با غریبه​ها به شدت خجالت می​کشند. این موضوع کاملا نرمال است. با این حال به مرور که با فرد مورد نظر آشناتر می​شوند ممکن است از یک بچه خجالتی به یک بچه پرحرف تبدیل شوند هر چند هنوز نمی​توانند درست صحبت کنند. به مرور که احساس راحتی بیشتری کنند کارهایی را که طرف مقابل​شان انجام می​دهد تقلید می​کنند. حالا این طرف مقابل می​تواند بچه​ای در سن و سال خودش باشد که اگر اینطور است آنها به راحتی بازی​های یکدیگر را تقلید می​کنند و شاید حتی حرکات خنده​دار و احمقانه همدیگر را.

بچه​ها در این دوره زمانی بازی​هایی را انجام می​دهند که درست نظیر همان بازی​هایی است که هم​سن و سال​هایشان دوست دارند؛ یک جور تقلید در بازی کردن. معنی این اتفاق یعنی آنها از مجاورت هم سن و سال​هایشان آنقدر لذت می​برند که ترجیح می​دهند همان بازی هایی را بکنند که همراه آنها انجام می​دادند. اما دراین میان شاید عمل متقابل بسیار آشکاری در حین بازی با بچه​های دیگر از خودشان ندهند. البته این ماجرا بدان معنی نیست که این بچه​ها اجتماعی نیستند. این یک راه است تا بچه​ها اوضاع را برای خودشان در گروه هم​سن و سال​هایشان آسوده کنند. آنها در قدم اول راحتی خودشان را ترجیح می​دهند.

اگر کودک شما در این دوره زمانی آن قدر خوشحال است که دوست دارد در جمع بازی کند پس مطمئن باشید که حضور در گروه برایش کارساز بوده و شما همان جوابی را گرفته​اید که باید می​گرفتید. قدم به قدم جلو رفته​اید و حالا نتیجه​اش را می​بینید. کودک شما به بازی​های گروهی عادت کرده و به آنها علاقمند شده است.

 ممنون به خاطر حافظه!

وقتی می​خواهید چیزی را از فرزندتان بگیرید آن را از مقابل چشمانش دور می​کنید. بچه وقتی می​بیند دیگر خبری از آن فرد یا چیز به خصوص نیست تصور می​کند آن رفته است و ماجرا تمام شده!

خب طبیعی است نوزادان تا مقطعی توانایی فکری به خاطر آوردن را ندارند. اما وقتی به ۹ماهگی می​رسند اوضاع کاملا فرق می​کند.

در این مرحله بچه​ها سراغ چیزهایی که با حقه از برابر چشمانشان دور شده را می​گیرند. اگر فردی بوده، صدایش می​کنند واگر چیزی بوده حتی با جیغ و فریاد می​خواهند که آن را پس بگیرند. هیچکدام از این ماجراها در این سن اتفاقی نیست.

حالا وقتی است که بچه​ها مادرشان را خیلی خوب می​شناسند. کافی است در لحظه​ای او را کنار خود نبینند تا نگران شوند و ناراحتی​شان را نشان دهند. این نکته​ها را جدی بگیرید تا در این دوره زمانی حساس قلب کوچک این موجودات نازنین را نشکنید و از بروز عصبانیت آنها جلوگیری کنید. این نکات کلیدی در شرایط روحی نوزاد شما بسیار تأثیرگذار است:

بچه​ای که گرسنه است،​خوب نخوابیده بیشتر از هر زمان دیگری مستعد نشان دادن عصبانیت و تندمزاجی خود است. او را در چنین شرایطی مجبور به کاری به خصوص گردش و میهمانی رفتن نکنید. قبل از بیرون رفتن مطمئن باشید که خوب خوابیده و آنقدر خورده که گرسنه نیست. حالا به صورت دوست داشتنی​اش نگاه کنید. قبراق است و آماده گردش با خانواده​اش!

میهمانی تمام شده و بچه به شدت خوابش می​آید. حواس​تان نیست اما خداحافظی شما با دیگران بسیار طولانی شده. نوزادان تاب این همه خوش و بش و تک و تعارف را ندارند. او کلافه است. پس رودربایستی را کنار بگذارید و با یک عذرخواهی و خداحافظی کوتاه محیط را ترک کنید. چه چیز مهمتر از آسایش نوزاد شما است؟

جلسات تمرینی کمک بزرگی هستند. وقتی او چهار دست و پا به اتاق دیگری می​رود، مستقیم تعقیبش نکنید. بگذارید احساس آزادی کند و آزادانه راهش را برود. دورادور مراقبش باشید. تعقیب مستقیم کلافه​اش می​کند.

کمی بزرگتر!

اولین لبخند شگفت​انگیز این کوچولوی دوست​داشتنی حدود ۶هفتگی او اتفاق می​افتد. یادتان باشد که بچه​ها خنده​رو و خوش​مشرب متولد نمی​شوند. آنها خلق وخو را از روابط متقابل خود با والدین شان یاد می​گیرند.

پس اینجا هنر شماست که می​تواند خنده را به خلق و خویی جدایی ناپذیر از فرزندان تان تبدیل کند. چطور؟ اصلا کار سختی نیست. پدر و مادرهایی را دیده​اید که وقتی مشغول خواندن یک کتاب بامزه برای کودک شان هستند صدای خود را بالا می​برند، پایین می​آورند و لحن​شان را تغییر می​دهند. همه این​ها نشانه​هایی است که سبب می​شود توجه کودک شما برای یاد گرفتن خلق و خو جلب شود.

حتما لازم نیست برای خنداندن نوزادتان جغجغه به دست بگیرید. گاهی اوقات باید اجازه بدهید خوی طبیعی شما خودش را نشان بدهد. یک بالا و پایین پریدن فی​البداهه شاید همان چیزی باشد که خنده را به لب کودک​تان می آورد.

بچه​ها عاشق لحظه​های بامزه زندگی هستند. گاهی آنها را قلقلک بدهید، یا اگر از اینکه غذا را از دهانش به بیرون فوت کند خنده​اش می​گیرد خب اجازه بدهید این کار را بکند. همین​ها کافی است تا خنده​های ریز ریزش قلب شما را به شوق بیاورد. آنها را به خندیدن عادت بدهید. این دوره زمانی ۵ تا ۸ماه وقت یادگرفتن خنده است. فقط یادتان باشد هرگز بچه​ها را بعد از غذا قلقلک ندهید! و البته زیادی هم این کار را نکنید!

نگاه​تان را به او بدهید

شاید گاهی اوقات به بچه​هایی که بزرگتر هستند این نکته را گوشزد کنید که اگر صاف در چشم​های شما زل بزنند رفتار بی​ادبانه​ای از خود نشان داده​اند. اما درباره نوزاد تازه متولد شده قضیه کاملا فرق می​کند. خیره شدن و نگاه کردن با دقت، اولین توانایی یک نوزاد است. این نگاه​ها را جدی بگیرید.

بچه​ها در این دوره عاشق این هستند که نگاهشان به نگاه شما قفل شود. به هر حال آنها از گوشت و پوست شما هستند. پس کار را برایشان راحت کنید. یادتان باشد بچه​ها چیزهایی را خوب می​بینند که تقریبا در فاصله ۲۰ تا ۴۰سانتیمتری صورت آنها قرار دارد. پس صورت​تان را در این فاصله از چشم​های آنها نگه دارید و اجازه بدهید با دقت به چشم​هایتان خیره شوند.

وقتی نوزاد به چشم​هایتان خیره شده و شما این نگاه محبت​آمیز او را دقیقا همانطور پاسخ می​دهید در واقع یک رابطه حسی بین خودتان و نوزادتان برقرار کرده اید؛ حسی مانند جرقه زدن الکتریسیته که در واقع حاصل تلاقی نگاه شما با نوزادتان است. به این ترتیب بچه​ها متوجه می​شوند این یک راه است برای اینکه بتوانند ارتباط برقرار کنند.

این نگاه​ها را دریابید چرا که شروع ارتباط نوزاد شما با دنیای خارج است. بچه​ها معمولا در ۲ماهگی رنگ​های زنده و روشن را با چشم​هایشان دنبال می​کنند. در سه ماهگی سعی می​کنند به شیء رنگی که در مقابل چشمانشان بالا و پایین می​شود ضربه بزنند و در نهایت در ۴ماهگی تلاش می​کنند آن را بگیرند.

پردیس زندگی من
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها

درباره نویسنده

مای اصفهان
مای اصفهان

سایت مای اصفهان از سال 2001 میلادی تاکنون در اینترنت فعالیت دارد . این وب سایت مرجع بسیار از وب سایتها و افراد در زمینه های مختلف بوده است .

مقالات ثبت شده توسط مای اصفهان : 1265
اشتراک : رشد عقلي كودك من در فیس بوک تویتر مای اصفهان

نظرات کاربران درباره رشد عقلي كودك من

  • برای مطلب رشد عقلي كودك من نظری وارد نشده است

    نظر خود را بعنوان اولین نفر در مورد رشد عقلي كودك من وارد نمائید

نظر شما درباره رشد عقلي كودك من

برای بازدیدکنندگان مخفی خواهد بود

حراجی های مای اصفهان
بازگشت به بالای صفحه